Merkbescherming wordt vaak onderschat

Veel ondernemers zijn onvoldoende op de hoogte over de bescherming van hun bedrijfsnaam. Meestal gaan zij er van uit dat de bedrijfsnaam goed is beschermd, maar in werkelijkheid valt dat vaak tegen.

Een handelsnaam biedt geen merkbescherming

Alleen een handelsnaam en de registratie van een domeinnaam zorgt er niet voor dat u merk ook goed beschermd is. Uw merk is namelijk niet beschermd zodra een concurrent of ander bedrijf het merk laat registreren bij het Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Naast uw bedrijfsnaam is het ook belangrijk dat u uw beeldmerk laat registreren bij het BBIE, alleen dan heeft u deze beschermd tegen merkinbreuk.

Ontvang informatie en advies

Mocht u willen weten of uw bedrijfsnaam en beeldmerk goed beschermd zijn, kunt u contact opnemen met een professioneel merkenbureau. Deze kan onderzoeken of uw naam is beschermd en in welke registers deze is geregistreerd. Bovendien kan een merkenbureau uw namen laten registreren bij een officiƫle instantie. Doordat deze precies weet wat er nodig is voor een merkregistratie, kunnen zij dit snel en effectief afhandelen.

Ja ik wil graag meer informatie.

captcha

BEL direct: 053 – 82 00 995