Naast het beschermen van een product zelf, is het ook mogelijk om de vormgeving en/ of het design van een bepaald product te laten vastleggen en modelrecht te verkrijgen. Deze onderdelen kunnen namelijk bepalend zijn voor een succesvolle exploitatie van producten. Door het design en de vormgeving van uw producten te laten vastleggen, ontvangt u het exclusieve recht op het gebruik van het model en kunt u er voor zorgen dat een ander eenzelfde of gelijkend model op de markt brengt, zonder dat u daar toestemming voor heeft gegeven.

Mogelijkheden voor modelbescherming

Naast de algehele vormgeving, biedt het modelrecht nog veel meer mogelijkheden om merkbescherming te verkrijgen. Zo kunt u ook zaken beschermen zoals bijvoorbeeld patronen, kaarten en prins. Kortom, de meest eenvoudige tekeningen tot de meest complexe figuren zijn te beschermen via het modelrecht. Modelrecht kunt u verkrijgen door deze te laten registreren in een modelrecht register van een bepaald land. De model bescherming geldt dan over het algemeen alleen in het land waar het model geregistreerd is. In Europa kan er echter voor meerdere landen tegelijk modelrecht verkregen worden. Hierbij geldt een maximale beschermingsduur van 25 jaar, waarbij er iedere vijf jaar opnieuw bescherming aangevraagd dient te worden.

Antwoord op al uw vragen

U zult ongetwijfeld nog met vragen zitten over modelrecht en niet precies weten hoe, waarom en waar u een model moet laten registreren. In dat geval is Merkenbureau Inday u graag van dienst. Wij kunnen u optimaal adviseren over de vele mogelijkheden van modelrecht en u precies vertellen wat u het beste kunt doen. Bovendien kunnen wij de volledige registratie voor u verzorgen, zodat u zeker weet dat u op de juiste manier modelrecht verkrijgt.

Ja ik wil graag meer informatie.

captcha

BEL direct: 053 – 82 00 995