Het kan zijn dat u onverwachts een unieke oplossing bedenkt voor een probleem of iets uitvindt dat een gat in de markt blijkt te zijn. Een idee of uitvinding kan erg eenvoudig zijn, maar kan ook een zeer complexe zaak bevatten. Met goed denkwerk en een correcte verfijning van uw idee of uitvinding kan het zomaar zijn dat u goud in handen heeft. Een goede bescherming van uw uitvinding of idee is dan zeer belangrijk, want zonder bescherming is w idee vogelvrij, waardoor iedereen het kan gebruiken, toepassen en namaken.

Exclusieve recht verkrijgen

Door uw uitvinding of idee te beschermen via het octrooirecht, is het mogelijk om het exclusieve recht op uw uitvinding te verkrijgen. Die bescherming maakt het mogelijk dat anderen geen gebruik mogen maken van uw idee of uitvinding, zonder dat u daarvoor toestemming heeft gegeven. Bovendien mogen derden niet eenzelfde soort uitvinding uitbrengen. Het octrooirecht bepaalt dat uw inspanningen en idee├źn niet door anderen gebruikt kunnen worden.

Optimaal advies

Octrooirecht kan in verschillende landen aangevraagd worden. Over het algemeen is het aan te raden het octrooirecht aan te vragen in het land waar uw markt ligt en waar u bent gevestigd. In principe kan het octrooirecht voor maximaal 20 jaar worden vastgelegd, waarbij er ieder jaar opnieuw aangegeven dient te worden dat de registratie in stand moet blijven. De registratie van een octrooi kan op diverse manieren plaatsvinden. Merkenbureau Inaday kan u optimaal adviseren over de wegen die u het best kunt bewandelen om het juiste octrooirecht te verkrijgen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over octrooirecht.

Ja ik wil graag meer informatie.

captcha

BEL direct: 053 – 82 00 995